Yıldırımdan korunma ve topraklamanın ortak sorunları İkisi bir arada yıldırımdan korunma cihazının prensibi

May 23, 2022

Yıldırımdan korunma ve topraklama hem sistematik bir proje hem de tehlikeli bir projedir.Doğrudan yıldırım çarpmaları doğrudan insan vücuduna zarar verir ve indüksiyon yıldırım ekipman üzerinde büyük etkiye neden olur ve ekipman odasındaki ekipmanlara zarar verir.Bu nedenle, temel yıldırımdan korunma ve topraklama bilgisini anlamak sadece çok iyi değildir. Bilgisayar odasındaki koruyucu ekipman, çalışanların kişisel güvenliğini daha iyi koruyabilir.

1. Parafudr türleri ve işlevleri:

Yaygın olarak kullanılan parafudrlar valf tipi, egzoz tipi, çinko oksit vb.dir. Parafudr, korunan nesnenin yalıtımını tehlikeye atmamak için aşırı yıldırım voltajının trafo merkezine veya hat boyunca diğer binalara girmesini önlemek için kullanılır.Artık çinko oksit tutucular genellikle dağıtım odasının dışında, valf tutucular ise genellikle iç mekanlarda kullanılmaktadır.

2. Güvenli akım kavramı:

Güvenli akım, insan vücuduna elektrik verildikten sonra maksimum kaçış akımını ifade eder.Ülkemde öngörülen güvenli akım paratoner 30 mA'dır.Güvenli akım, şokun süresi, akımın doğası, akımın yolu, ağırlık ve sağlık gibi faktörlerle ilgilidir.

3. Güvenlik gerilimi konsepti:

Güvenlik bölgesi voltajı, doğrudan ölüme veya sakatlığa neden olmayan voltajı ifade eder.Ülkemde öngörülen güvenlik ekstra düşük voltajı 36 volttur.

4. Dünya kavramı:

Elektriksel toprak, potansiyelin sıfır olduğu yeri ifade eder;bu zemin genellikle zemin arıza noktasından yaklaşık 20 metre uzaktaki yeri ifade eder.

5. Çalışma topraklaması ve koruyucu topraklama kavramı:

Güç sisteminin ve ekipmanın normal çalışma gereksinimlerini karşılamasını sağlamak için yapılan topraklamaya çalışma topraklaması denir.Kişisel güvenliği korumak ve dolaylı elektrik temasını önlemek için yapılan topraklamaya koruyucu topraklama denir.Örneğin: trafonun nötr noktasının topraklanması, hava sonlandırma cihazının ve parafudrunun topraklanması çalışma alanıdır.Transformatörün ikincil yan terminalinin topraklanması ve ekipman aşırı gerilim koruyucu kabuğunun topraklanması koruyucu topraklamadır.

2'si 1 arada parafudr, analog 2'si 1 arada arestör ve ağ 2'si 1 arada arestöre ayrılmıştır.Analog 2'si 1 arada tutucu, analog kameraları korumak için kullanılır ve ağ 2'si 1 arada tutucu, dijital IP ağ kameralarını korur.

Esas olarak silahların yıldırımdan korunması için kullanılır.

Yıldırımdan korunma cihazı, sinyal kanalı ve kamera arasına seri olarak bağlanır, peki ikisi bir arada yıldırımdan korunma cihazının prensibi nedir?Sizin için analiz edeyim:

İkisi bir arada paratonerin çalışma prensibi, düşük voltajda toprağa yüksek dirençli açık devre durumu ve yüksek voltajda toprağa düşük dirençli kısa devre durumu kullanmaktır.Deşarj tüpleri, varistörler, TVS, dirençler vb. gibi çok seviyeli yıldırımdan korunma cihazlarının dahili kullanımı, yıldırımdan korunma cihazlarının seri olarak kullanılması, ikisi bir arada yıldırımdan korunma cihazının yalnızca fiziksel yüzey şeklidir, ve ana yıldırımdan korunma bileşenlerinin çoğu sisteme paralel olarak bağlanmıştır.
Uchi, dünyaya DC ve AC güç dalgalanma koruyucuları - bilgisayar odası ağ izleme sinyali ve video ikisi bir arada arestörler gibi yıldırımdan korunma ekipmanları sağlayan, paratoner ve aşırı gerilim koruyucuların lider üreticisi ve çözüm sağlayıcısıdır.