Kamera kontrol kutusuna paratoner eklenip eklenmeyeceği

May 23, 2022


Yıldırımdan korunmaya ihtiyaç duymayan tek bir izleme ekipmanı türü vardır, yani kameraların tümü, gömülü kablolar gibi dışarıdan gelmeyen güç kabloları da dahil olmak üzere iç mekanlara kurulur ve kameraların kendilerinin yıldırımdan korunma işlevleri yoktur. .Ayrıca kurulabilir.Dış mekana kurulmuş bir güvenlik kamerası ise, yıldırım koruyucu takılması tavsiye edilir.Kameranın sinyal hatları ve güç hatları vardır, bu nedenle ikisi bir arada bir yıldırım koruyucu seçin.Hala bir kontrol hattı varsa, üçü bir arada bir paratoner seçin.
Dış ünite varsa, dış ünite üzerine monte edilmiş yıldırım önleyiciye ek olarak, sadece güç kaynağı kısmı değil, en savunmasız kısım veri kablosu ve video kablosu olmak üzere iç ekipman da yola monte edilmelidir. .Yıldırım (indüklenen voltaj dahil) ana bilgisayara iletileceğinden;
1. Kameranın yıldırımdan korunması yalnızca voltaj kenetlemedir.Üreticiye göre buna hassas yıldırımdan korunma denir ve güç zayıflaması sağlanamaz.İlke, seviye 3 yıldırımdan korunma konseptidir;
2. İzlemenin yıldırımdan korunması esas olarak anti-indüksiyon yıldırımdan korunmadır.Bu sektördeki hemen hemen tüm yıldırımdan korunma cihazları bu fikre göre üretilmektedir.Açık ve bağımsız bir kolon ise, mühendislik deneyimim, paratoner olmadan yıldırım düşmesinin paratonerden daha iyi olduğu, ancak gimbal ve kod çözme kutusunun topraklama bağlantı kablolarının kalın ve korozyon önleyici olması gerektiğidir. .Kolonun topraklama direnci ne kadar küçükse, o kadar iyidir ve ekipmanın topraklama kablosu toprağa düzgün şekilde bağlanmalıdır.Deneyim cep telefonlarından, PHS baz istasyonu antenlerinden ve gemi antenlerinden, bilgisayar ağı antenlerinden ve yol izlemeden gelir.
3. Ekipman topraklaması, yıldırımdan korunma ekipmanının topraklanması gerekmesine rağmen, yıldırımdan korunma anlamına gelmez.Yıldırımdan korunma kavramları, temel olarak enerji zayıflaması ve voltaj kenetlenmesini içerir;eş potansiyel;güçlü akım ve zayıf akım, vb.

Dış mekan izleme paratoner genellikle kamera kontrol kutusuna kurulur, ekipmanı korumak için tek fazlı güç kaynağı yıldırımdan korunma cihazı ve ağ yıldırımdan korunma cihazı veya ikisi bir arada yıldırımdan korunma cihazı seçebilirsiniz.


Kontrol kutusuna bir yıldırımdan korunma cihazı eklenip eklenmeyeceği, beklenen yıldırımdan korunma riskine ve ekipman koruma gereksinimlerine bağlıdır.Şu anda, birçok güvenlik kamerası, ekipmanı korumak için bir güç ağı ikisi bir arada yıldırımdan korunma cihazı ile donatılmıştır.Kontrol kutusu ile kamera arasındaki mesafe 20 metreden fazla olduğunda hem kamera hem de kontrol kutusu yıldırımdan korunmalıdır.Örneğin, kamera kafası koruma için ikisi bir arada yıldırımdan korunma cihazı ile donatılmıştır ve kontrol kutusu, kontrol kutusundaki (anahtarlar gibi) ekipmanı korumak için bir güç kaynağı ve bir sinyal yıldırımdan korunma cihazı ile ayrı olarak kurulur. , optik alıcı-vericiler, vb.).
Kontrol su geçirmez kutusu direğe takılıysa, genellikle su geçirmez kutuya bir dizi ikisi bir arada paratoner takılır.